Göteborg är bäst


En av de få saker jag saknade i London, som verkligen kan ha allt, var Göteborg. Göteborg är bäst så jag tycker inte jag behöver förklara mer.

De enda som inte gillar Götet lika mycket är min plånbok och mitt kort, de känner sig ofta utnyttjade.
Igår inhandlades en skön ljus klänning och en mörkblå sjömanskofta med krage. Så nu ska jag alltså lyssna på herr Hellström hela sommaren. Sen träffade jag robin även, men han har gått och skaffat sig tjej. Så jag fick bara en kindpuss. Så nu måste jag även göra upp en ny plan.


Det första är min favorit genväg i GBG,
det andra är Robin i affärssamtal.




En helt annan sak, om nån nånsin undrat vilken familj som har mjölkförbrukningsrekordet i Sverige, så är det nog min familj. Fem stora paket hinner tömmas innan det första hinner igenom proccesen sköljas-torka-slängas. Detta beror inte på att alla i min familj dricker överdrivet med mjölk, utan för att jag länge trodde att jag hade två systrar men nu förstått att jag har en syster (Ida) och en kalv (Anna). 



Jag gillar verkligen att ha hela mitt rum igen och inte behöva sakna saker.


Klänningen oo la la la



Sum.


Jag har sommarlov, vilket menas med att jag bara ska jobba två dar i veckan och resterande dagar bara göra sköna saker som att ligga ute på en filt med tidningar och ljudböcker. Det kanske inte blir så mycket här, vi får se.

Igår sydde jag hela natten. Det har jag saknat. Det blev en klänning av en gamla herrskjorta. Det ska bli tryck på den nu, kanske att ni får se den sen. Den är rysligt fin iaf.

Njut nu, det gör jag.


Därför ligger bilddagboken nere också. Jag har massa att ladda upp, men prioriterar det inte nu. 
Vi får se, allt löser sig.

Hemväg


Vi har precis lämnat London, jag har min plats längst längst bak. Har en egen rad. Barnen sitter några  rader fram. För en två timmar sen var det kaos.

I incheckningen hittade de inte min bilett i datorn, barnens fanns där, men inte min. Panik. Sen vet jag bara att jag sprang runt bland diskarna, barnen satt med de hundra väskorna, folk blev arga på dem för att inget hände. Jag pratade med Lotta några gånger, hon ringde huvudkontor osv. Sen var allt löst, vet inte riktigt hur, tror att Lotta fick köpa en ny biljett. Jag sitter här nu iaf.

Jag hatar flygplatser och hela den balletten. Att resa blir plötsligt världens största grej och det tar lång tid innan man ens har börjat. Det är så överdrivet. En bussresa är så enkelt. Eller tåg för den delen med.
Säkerhetssytem gör folk galna och beroende av mer säkerhet. Kan de lugna ner sig. Allas mål är väl inte att sprängas i luften?



GOSH (GOSH GOSH GOSH GOSH GOSH GOSH GOSH, jag är överväldgad)
Idag flyttar jag, byter hem. Tror ni jag fattar det om först en vecka? Ja så klart. Jag tror nog att jag bara åker hem för att hälsa på och dansa små grodor.

Det som känns jävligt bra nu iaf är att jag får handla på h&m nu och att man har tillgång till apoteket. Det svenska apotekek är bäst i välden. Jag litar stenhårt på deras produkter. Skulle kunna köpa allt.

ibland är färg bättre än vanligt






Glömskan.


I förra inlägget tänkte jag skriva (eller skrev jag?) att London påverkat mig. Och det har det gjort.
Jag har blitt mer glömsk.

Nu tror jag att jag tappat bort mitt id-kort, men egentligen och kanske troligast har jag skickat hem det med bilen.

Och förra veckan glömde jag min plånbok på Pantry&Kitchen, fast nån riktigt snäll hade lämnat den i kassan och allt var kvar. (Sånna människor är bäst.)

Ofta tappar jag även bort saker på mitt rum, även fast rummet är litet och knappt några saker i det. Jag kan leta i timmar efter det borttappade.


Det får bli en skärpning i Sverige.

070620


Träffade Malin och Maja idag och insåg att jag saknar vissa gamla åhkompisar. Man kanske borde styra upp det i sommar,,
Sen insåg jag att jag bara har en hel dag till här. Gosh. Fuck. Nej och Ja. Herregud.
Och då ska jag med Gustav till sjukhuset och hämta barn redan vid tolv och städa och packa. Fast dagens första timmar ska jag till det bästa kaffestället och bara sitta. Det får bli det bra med imorgon.
Å, jag tror inte jag är berädd längre. Jag kanske till och med känner mig naken.




London gav mig mycket bra. Bland annat gillar jag fåglar mer.
(Anna, jag menar såklart döda fåglar)

Electric


Igår var jag på bio. Ensam, och det var inte farligt som man tror. Iaf, denna gången gick jag på bio för att jag ville se biografen och inte filmen (Electric biografen och Ocean´s 13 filmen)

Åå. Electric var fint och hade världans sköna stolar med tillhörande bord och fotpall. Det gillade jag.

Filmen var.. ja.. Eftersom jag hade feber, snorade och filmen inte kom igång förren tio, sov jag större delen. Det vara bara början jag såg helt och det var lite fjuttit, men OK.


sköööön.


Efter fem månader här nu, vet man vad man gillar och vill komma tillbaka till. Därför har jag en liten lista. Electric är med på den nu.

Några andra saker som är med på den.
-Åpromenaden
-COS
-Coffeplant
-Angel
-Notting Hill
-Öst-marknaderna
-Victoria&Albert

Och säkert mer saker som jag glömt. Jag borde verkligen skriva ner listan.

OK. Allt jag lovade från Lördagen.


Jag gör detta bara för att jag är snäll och har lite lust ska ni veta. Egentligen vill jag diska en sak.

1.
Anna är världens roligaste för att hon kommenterar min BD så bra. (Detta behöver ni inte ta som en pik. X)
Imorse var jag lite vrång, men när jag såg att Anna lagt av 10 kommentarer mådde jag genast bättre. Till bild nr.9 070524 (den äckliga fisken), skriver Anna:

"har alltid sagt att fisk är farligt! fast häromdagen så skulle frida ha mej att äta grillad lax. för att försöka bevisa att fisk är gott. frida hade fel.! jag var likgiltig. den var varken eller. jag tänker aldrig svuika den svarta sida av världens folk som är mot att fisk får leva på jorden!"


När hon skrev "jag tänker aldrig svuika den svarta sida av världens folk som är mot att fisk får leva på jorden!"
Fick jag nära på en tår i ögat.

2.
Hur London v.s. Sverige känns. Oj. Fördjupt för denna tidpunkt och för mycket text antagligen. Men man kan sammanfatta det så här.

London är bra, Sverige känns bra.

3.
Om dödheten under Hultsfred. Min internetvärld har stannat upp under Hultsfred. Inget uppdateras. (Förutom min uppmärksamhet på det och sen också, vad liten värld jag har..) Detta är fustrerande. Så för nästa år får jag antingen fixa upp en elak plan för Hultsfred eller så måste jag åka dit.

4.
Den utförda planen ser ni här ovanför.


Notis.
Jag hatar Starbucks av hela mitt hjärta och har idag gett dem ett straff, som jag även utförde direkt.
Snabbt och lätt.

oh oooh oh vad en emma kan sno


image90

YES. My love.

Planen är nu slutförd.
ps. om någon är särskilt intresserad eller behöver en bra plan är det bara att höra av sig, så ska jag själv gladiligen berätta mina rövarhistorier och ge råd.

Lördag


När man öppnar upp aftonbladet idag är första rubriken "Fy fan om folk visste". Det är Linda Bengtzing som pratar om Magnus Hedman igen. Jag är så trött på henne, kan nån inte fixa undan henne?

Egentligen vill jag skriva så mycket här nu. Jag tänker på massa saker men orken är borta. Kanske ikväll. Det ska iaf handla om varför min Anna är världens roligaste. Om hur jag mår och hur London v.s Sverige känns. Och kanske om dödheten under Hultsfred.

En sak till. Planen är utförd. Fortsättning följer..

En fågelinsikt.

KL. 2023
Jag insåg precis att fågeln som jag hela tiden trott heter kakaduva, egentligen heter kakadua.
Jag vet inte om jag ville inse det. Inse sånt när man är över tjugo liksom.

Jag känner mig lite tom.


KL.2025
Fast. Nu blev jag virrig. Undrar om jag ändå inte sagt kakadua vid flera tillfällen iaf. Men vi kan räkna med att jag antaglien bara inbillar mig, för det vara ändå kakaduva jag tänkte nu.

Fortfarnde tomhet.

Upptäcksfärd.

Idag åkte jag till Angel på svarta linjen. Jag älskar Angel. Det är som Notting Hill, fast med mer spännade gränder och större affärsutbud. Och istället för hus som ser ut som paradvåningar eller är väldigt färgglada, var det väldigt engelska hus. Än en gång blev jag kär i London. Jag hoppas nästan att jag slår mig ner i Angel nån gång.

Jag vill bli en ballethoppa.




I sommar tänkte jag gå på häftiga hiphopklubbar med bra dj:s (GG:s dj:s i gruvan är under all kritik) och dansa röven av mig. Sen tänkte jag att jag ska bli en ballethoppa också, fast utan dansen. Med fina tyllkjolar i finfina färger på utgångarna. Och så ska jag fixa skjortklänningar, men det är ett kommande projekt.
Iaf är ballet mitt nya intresse, balletklädseln alltså.




Och denna bild är för alla mina kommande skjortklänningar <3


Många inlägg det blev idag. Väldigt många.
Fast det är ju ganska skönt att det inte är inlägg som typ;

"Just nu funderar jag på om jag ska äta fullkornspasta eller fullkornsris.. Vad tycker ni?"


Hoho.
(Märk mitt hån mot fullkorn. Sånt trams håller jag inte på med.)

Emma och kreativiteten

Händelse: Idag var jag och Emma ute på ärenden på olika håll. Eftersom vi var på olika håll hade Emma en egen nyckel.

När jag kommer hem, sitter en bit vitt papper över låset. Fastlimmat.. (Dock bara limmat med limstift.) Det visar sig att under papperslappen sitter nyckeln i låset. Hoho. Emma hade tydligen inte fått ut nyckeln ur låset, eftersom det är lite trögt ibland. Men ändå. Vitt papper mot mörkblåsvart dörr syns ju så mycket mer än en liten smal silvrig nyckel. Vitt papper lockar även mer ögon.

Och av detta har jag drat ur: Emma är ofta kreativ men detta var nog hennes sämsta idée.

Jo sånt är kul!






Det är roligt när man hittar systrarna Davidsson, gamla klasskamrater, på www.facehunter.com
Jag gillar ju inte ens facehunter längre, men nån dag när jag ändå gav det en chans så hittade jag dem.  Är sånt inte alltid kul, när man hittar bekanta eller vänner som får sin kvart i rampljuset på olika sätt. Även när det handlar om det är min systers kompis morbrors kompis?
Jo sånt är kul! Och egentligen just för att det är töntigt och fånigt att prata och flasha om sånt. Det gör att det bara blir ännu roligare.
Det är roligt när kändisblaj går för långt och man lever på andras relationer med småkändisar. Mer sånt! Fast egentligen är väl sånna personer som håller på så, ganska jobbiga? Jo de är de. Hoho.

Längtan

Jag längtar till sommaren då man åker tåg länge och lyssnar på P3. Och man är alltid iriterad på Småland eftersom det är så dålig täckning där. Sen väntar man också på att resan ska ta slut även fast det egentligen är väldigt skönt att åka tåg.

Det är sånt man längtar efter en vanlig dag i London.

Jag tänkte att jag ska lyssna på P1 i sommar också och deras sommarprogram, med kändisar som berättar lite vad de vill. Det brukar vara bra även fast jag just nu bara kommer ihåg att jag lyssnat på Mikael Persbranht prat. Ho.

BD

Om ni inte bara vill se min synvinkel av London, kan ni även titta på Emelis bilddagbok.
Till exempel var 070610 en väldigt fin dag.

http://emilii.bilddagboken.se/

Allt och inget.


I morse när jag var i skrivarsuget, men inte skrev utan tvättade. Skrev jag en liten lista på vad jag tänkte ta med här, det var ju bra eftersom jag alltid glömmer vad jag tänker skriva. Nu kommer jag ihåg alla två sakerna på listan utan att titta på den, men inte det andra som jag tänkte på men inte skrev upp. Det är ju ännu bättre..

När Lovisa var här glömde jag bort vad jag skulle säga hela tiden och hon med. Båda glömde och glömde och konversationerna avbröts ganska ofta för att nån av oss glömde. Ändå pratade vi nästan hela tiden. Det går ju inte riktigt ihop(om man såklart inte börjar prata om allt man glömmer så fort man glömde vad man pratade om. Ho.)


Det jag tänkte skriva idag var att när jag åker hem härifrån ska jag och barnen flyga från Heathrow. OK? tänker ni, men det brabra är att man flyger över hela London då på ganska låg höjd och det ska bli fantastiskt att se London ovanifrån. Det kommer bli som en liten leksaks-stad. Sen kommer jag kunna checka in hur mycket bagage som helst utan avgift och det är nästan lika bra. (Nu ska det köpas tunga saker!!) Jag längtar nästan lite mer efter hemfärden nu när jag vet att vi ska åka därifrån.

Sen tänkte jag ge er denna. Bara för att det är en av väldens finaste låtar och för att Tuva är så snygg och för att denna filmen är bra. Låten är en sån låt jag letat länge efter, precis som låten lite längre ner på sidan. Den med Tingsek.



Jag läser en bra bok nu också, den heter Zahiren och jag har blivit mycket klokare av den. Man kan väl förklara såhär. Den är 430 sidor, vid sida 60 älskade jag den och ville att den aldrig skulle ta slut och såg den som min bebis. Typ. ( Ehuh. Det var en dålig förklaring om hur bra den är.)

Sen har jag hittat fågelklistermärken tll min dator. Yey. Ni får se när de landat.

Jag har börjat mitt farväl till London nu också. Det är bara två veckor kvar nu och visst är det sorligt. Igår var jag och Emeli på Obar och drack öl och tänkt på hur mycet vi tycker om Obar. Idag är jag på Coffeplant (min favorit-kaffebar) och njuter av det och skriver en lista på allt jag vill hinna med. Den är inte så lång än. Jag har verkligen gjort sjukt mycket. Aldrig i mitt liv har jag gjort så många olika saker och sett så mycket på fem månader. Jag är nöjd med vad jag hunnit med iaf, det är det viktigaste att man är nöjd.

Det blev mycket text nu. Förlåt. Jag vet att man vill se blider och slippa läsa. Jag ska bara säga en sak till.

-Lovisa, dig vill jag prata snarast med.
-Ida&Anna, helgen i Sverige var fantastiskt underbar.
-Emeli, söndagen med dig var jättefin.
-Amanda, du borde vara avundsjuk på att jag och Emeli hade en så fin söndag och du inte var med.
 (Hehe. Vi saknar dig)
-Ni andra. Jag tänker på er mycket. Jag hoppas verkligen vi ses snart.

11 juni


JAG HAR EN PLAN.

Giftemålsplaner och andra plan(er.)



Han har så apskön röst. Och jag älskar låten, har bara hört den innan, men idag fattade jag vilken det var. Sen är han ju sådär manligt snygg också. Det har ju inte skadat nån. Ehh.

Magnus Tingsek, vill du gifta dig?
Fast. Oh ack ack. Jag har ju slutat gilla musikkillar av flera själ. Dock vet jag inte om detta går att motstå.


Nu blir det Sverige i en, två, tre dar. Eller bara två. Torsdagen spenderas med Ida i Danmark. Där vi ska dricka öl och gå på upptäcksfärd i gränder. Precis som vi brukar. Ni får säkert sen en ölbild sen. Må gott.

BRA KÖP


Sen har jag köpt väldens bästa kofta. Som jag är störtförälska i. Och även fast man måste stryka den lite när man tvättat den, kan jag inte sluta älska den. Annars är ju kläder som ska stykas alldeles förjobbigt.

Look!


Jo också.


När jag har husbåt och allt. Och sitter där i min solstol med en sjal runt huvudet så ska jag fundera på vilka nya växter jag ska ha med på min båt. (Alla husbåtar har mängder med växter på det lilla utrymme som nu finns. Iaf de fina husbåtarna.) När sedan min husbåt är fyllt med växter, ska jag börja ha växter på släp. I badringar och livbojar. Just som på bilden.



Jag längtar redan till min husbåtstid.


London har gjort att jag älskar husbåtar.


Fredrik även känd som Fry, sa en gång när vi gick i ettan eller tvåan att hans mål var att hamna på en husbåt i Frankrike. Där skulle han bara dricka massa öl, få en stor ölmage och titta på porr och sen leva lycklig där resten av sitt liv.

Jag ska också hamna på en husbåt har jag tänkt. Men jag är mer inriktad på att bara leva på glass och vara med i Pirate Club. En klubb för husbåtar vid min favoritå. (Den där åpromenaden finns.) Lovisa säger att jag måste bli hårdare för att komma med. Så jag ska börja jobba på det redan nu. Håll käften! Eller kanske mer. HÅLL KÄFTEN!!
Pirate Club, har även ett Pirate Castle. Hur koolt är inte det?


Lovisa


Lovisa har varit här i helgen. Vi har haft det så bra. Kanske den bästa helgen på länge. Dock blev den väldigt intensiv och jag är fortfarnde trött efter allt spring. Men det är lätt att dra slutsaten att de var värt det. Lovisa är en av världens bästa.